tisdag 11 november 2008

Datortest

Blogga.....det är ju som att skriva dagbok på nätet. Men att dela med andra - vet inte om jag är mogen för det! Har därför begränsat åtkomst till den här bloggen till att endast omfatta mig själv.
Idag har jag fått ytterligare en ny dator att utforska och utvärdera - Acer Aspire One. Vi köpte även en Asus Eee 1000 som Torgil ska utvärdera. Han är jättelycklig över det! Efter en timme vid varsin dator kunde vi konstatera att det är Asusen som är den blivande elevdatorn. Större skärm (10 tum mot Acers 8,9 tum), något större tangentbord (inte mycket), operativsystemet och program förinstallerade vilket innebär snabbare igångsättning för användaren (bara att fylla i lite uppgifter och köra igång). Acer krävde minst en timmes väntan innan allt var installerat. Asusen har något snabbare uppstart (sekunder bara). Asusen har både Works och Open Office, Skype och annat förinstallerat. Acer har bara Works. Dock vinner Acer när det gäller skärmgrafik - så himla skarp och fin bild! Asusen upplevs som grynig i förhållande!
Varför ska jag skriva dessa jämförelser om det bara är jag själv som kan läsa dem...!! Får nog överväga att göra min blogg synlig för andra!