tisdag 31 mars 2009

Titan höjer mitt värde...?

När jag fick den dramatiska utgången efter mitt simpla fall, klart för mig, ställdes jag inför ett val. Opereras på sjukhuset i Zell Am See av världens, på dylika skidskador, skickligaste kirurger eller bli hemtransporterad och opererad hemma. Utan tvekan valde jag det första alternativet. Dagligen hörde jag helikoptrar landa vid sjukhuset med skadade som transporterats ner från skidbackarna.


Mitt fall eller olycksfall kanske man ska säga, skedde på andra dagens förmiddag då backarna låg nypistade i solskenet och jag njöt i fulla drag då jag susade nerför, fullt medveten om nödvändigheten av lite försiktighet då jag skadat mig förut. Helt plötsligt, nästan nere vid hyttan där jag skulle på toa, skar båda skidspetsar ner i den djupa snön och jag föll handlöst framåt och måste ha tagit emot mig med armarma. Efteråt har jag av "min" österrikiske läkare fått veta att fall i låga hastigheter där det tar tvärstopp ofta ger mycket mer komplicerade frakturer än fall i höga hastigheter där man rullar med några varv innan det tar stopp! Röntgen och datortomografi visade att vänstra armbågsleden splittrats i småbitar och högra armen fått ett tresegmenterat brott på stora "tuberculum majus". Komplicerade saker som tog många timmar att operera två dagar senare.Jag tillbringade en vecka i en sal på sjukhuset i Zell Am See tillsammans med tre österrikiska kvinnor i ungeför samma ålder som jag. En kvinna var dock 70 år. Det var en mycket gemytlig stämmning och jag fick verkligen träna min tyska men då kvinnorna satte igång att prata snabbt på dialekt måste jag erkänna att jag inte förstod ett dugg! Den äldre kvinnan tog mig under sina vingars beskydd, klappade mig ofta på kinden, skalade och skar apelsiner åt mig, gjorde korstecken på mig inför operationen och kallade sig min skyddsängel! Varje dag bestod av höga och många skratt! En underbar vecka mitt i all bedrövelse!
Operationen renderade ett ökat ekonomiskt värde på mig då jag fick 5 stift av en sorts ädelmetall i min armbåge och 4 skruvar av TITAN i min axel. Alltså inte vilket skrot som helst! Titan ger dessutom inte utslag på flygplatser när man passerar spärrarna! Det blev jag faktiskt lite besviken över! Men man är ju värd en hel del mera nu!

lördag 28 mars 2009

Ska man tro på högre makter eller...?

Den här bloggen kommer under ett tag framöver handla mer om fritid än jobb. Varför? Jo, jag har komplicerade frakturer på båda ..., ja det är sant, ... båda mina armar efter ett simpelt fall i en skidpist i Österrike! Är till en början sjukskriven till mitten av maj!

Under vår traditionella Österrikevecka inleder vi vanligtvis bussturen till dagens utvalda backe med att med stor iver sjunga "Han har öppnat pärleporten". Inte för att jag tror att någon i sällskapet är särskilt religös men man vet ju aldrig om det hjälper att vara vänligt sinnad mot Honom där uppe. Då får vi förhoppnigsvis både solsken och förblir skadefria! Denna måndagsmorgon inleddes likadant och jag fick omedelbart en tanke om att detta ska jag filma och innan kvällen lägga ut på YouTube vilket jag också meddelade mina medpassagerare efter sången och filmingen. Eftersom jag inte sjöng utan bara filmade så har det efteråt spekulerats i om det var det som var orsaken till den dramatiske utgången av mitt simpla fall! Ja, man kan fråga sig om utfallet hade blivit annorlunda om jag sjungit? Hädanefter törs jag förmodligen inte chansa utan kommer att skråla " Han har öppnat pärleporten" med samma iver som övriga!

onsdag 11 mars 2009

Musik på webbenLäste i helgen på min favorittblogg, Din IT-kunskap, om soundzit, en webbaserad tjänst för att lyssna på musik.Klicka på spelaren för att lyssna på en av mina favoritlåtar, Pink Floyd - Another Brick in the Wall!
Jag hade The Wall, både på LP-skiva och kassettband tidigare men när man övergick till andra lagringsenheter så gav jag bort/kastade alla mina LP-skivor och kasettband. Dumt, förstår man idag! När jag hittade den här spelaren blev jag så glad! Man kan söka på låttitel och få upp alla olika inspelningar som den låten har gjorts i eller på artist och få upp olika låtar som artisten har gjort.

e-mentormöte

Just nu har vi e-mentormöte på KMC. Vi sitter samlade runt vårt "mingelbord". Alla har sina egna datorer - uppkopplade mot nätet givetvis! Med utgångspunkt från vårt Aktivitetsschema jobbar vi i realtid med olika saker som vi ansvarar för, samtidigt som vi diskuterar gemensamma frågor..... Otänkbart, för inte alls så länge sedan! Mycket prat om bloggar, wikkisar, sites etc. Hur ska vi få pedagogerna med på raketen? Förr talade vi om med på "tåget" idag är det raketen som gäller.