torsdag 7 januari 2010

Årets julklapp 2010


2010 är året då läsplattor kommer att utvecklas och bli allt bättre! Råkade idag hitta, för mig, nya läsplattor av en ren slump. Vid en första anblick så kände jag att nu börjar det ske saker på e-boksläsarfronten. Nu vill jag ha! Bokhyllorna hemma håller på att svämma över. Det finns någonting som jag aldrig skulle drömma om att kasta och det är böcker. Men man kan ju inte byta till en större bostad för att böckerna ska ha någonstans att bo....! Så vad gör man? Köper en läsplatta och laddar den med alla böcker man kommer att läsa i resten av sitt liv!
BeBook finns i två olika storlekar, 5" och 6". Ryktet säger att en avancerad version är på väg med pekskärm, bakgrundsbelysning och 3G support.
iRiver har jag hittills förknippat med min mp3-spelare som har det bästa ljud man kan tänka sig. Har läsplattan, som är på 6", lika hög kvalitet så är det bara att gratulera.
BeBook och iRiver har stöd för ljudfiler, t ex mp3, samt bildfiler, utöver rikligt med stöd för olika e-boksformat såsom pdf, mobi, prc, epub, lit, txt, fb2 samt doc, html, rtf, djvu, wol, ppt, mbp, chm, rar, zip. Man kan lyssna på musik samtidigt som man läser en bok om man skulle vilja det.
Övertygad om att vi får se en uppsjö av läsplattor detta år så skulle det inte förvåna mig om Årets julklapp 2010 blir en läsplatta!

Inga kommentarer: