måndag 5 april 2010

Läsplatta, läkarbesök och motionspromenader

Läsplatta, läkarbesök och motionspromenader! Vad har de med varandra att göra? April är gemensamma nämnaren. Jag har äntligen köpt en läsplatta - på Skärtorsdagen kände jag att jag bara måste köpa något ... men vad? Först var jag superentusiastisk över en kollegas lilla videokamera med usb-överföring direkt till youtube. Googlade och hittade så många läckra skal till den men det gick bara att beställa i USA och Canada! Blev påmind om att jag ju faktiskt kan filma med min vanliga kamera, så varför ha flera! Funderade ett tag på vad jag då skulle köpa. Kollade om det kommit några nya läsplattor och hittade faktiskt en som tilltalade mig, BeBook Neo. Beställde på stående fot! Då var dagens inköp gjort och jag kände mig oerhört nöjd.
Läkarbesök den 13 april på St Görans sjukhus hos specialist på armleder! Kan inte räta armen mer än max 120 grader (normalt är 180 grader). Blev av Björn Cars remitterad till en specialist och fick brev tillbaka om att jag skulle bli kallad i november 2010....! Jag trodde först att något blivit fel. Men så var det inte! Den specialist som jag blivit remitterad till är tydligen så upptagen att 9 månader inte var någon orimlig väntetid. Ringde tillbaka till Björn som skrev en påskyndande remiss och nu blev det fart. Fick tid i april. Nu ser jag med spänning fram emot resultatet av det läkarbesöket, ny operation för att karva bort lite hindrande ben eller ny armbågsled?
Motionspromenader är nu abolut nödvändigt. Sedan jag bröt armarna har mitt liv blivit alldeles för stillasittande med resultat att vikten har ökat med ca 4 kg. Snön börjar smälta, gator och promenadstigar är åter gångbara och jag kände att nu är det verkligen hög tid att göra något åt min vikt, min ork och min hälsa. Men jag måste ha en start- och fortsättningsmorot så jag letade febrilt efter något tilltalande träningsprogram för mobilen. Laddade ner sex olika och har nu testat tre av dem, MyTracks, CardioTrainer och SportyPal. Övriga som jag har laddat ner men ännu inte testat är Endomondo, SportsTracker och SmartTraining. Alla sex är "appar" för Android - app är ett program för mobiltelefon. Till Android finns det tusentals trevliga program att ladda ner helt kostnadsfritt! Idag t ex har jag gått 6,44 km Under hela påskhelgen har det blivit 17,75 km! Inte så illa som start! Hur det ska gå när jag börjar arbeta igen imorgon får bli ett kommande problem att lösa.....