onsdag 27 februari 2013

En positiv dag....

En positiv dag kallar jag detta inlägg trots att jag upplever att nästan alla dagar är positiva! Jag startade dagen klädd i ny tröja i min absoluta favoritfärg, rosalila kallar jag den. Att vara klädd i favoritfärgen gjorde mig så glad så det överskuggade att jag inte fick äta frukost p g a det årliga kontrollbesöket med provtagning på vårdcentralen. Inte ens högt blodtryck som resulterade i ytterligare medicin, sänkte mitt humör! ;-)
Lite senare tog min kollega Erik och jag en promenad i det fantastiska vårvintervädret till stadshuset där vi skulle ha ett möte med skolchefen Kerstin. Det var mitt första möte med Kerstin och jag kände en omedelbar kontakt. Skolchefen visade sig vara en varm och härlig kvinna som förmedlade ett genuint positivt förhållningssätt till Skoldatateksverksamhet - och även till min person....! Vårt första möte avslutades med en varm kram. Underbart!
Vid arbetsdagens slut fick jag uppleva ännu ett positivt möte med en kollega. Han visade en sådan smittande glädje när han fick veta att jag skulle ge honom lite iPad-utbildning så den här dagen nådde nya euforiska höjder.
....och här sitter jag nu i min lilarosa tröja och njuter och känner mig så privilegierad! 


söndag 3 februari 2013

Nytt jobb blir ett arv!

Jippi, imorgon blir första dagen på nya jobbet! Har lämnat över rodret i Södertälje till min kollega Ulrika Jonson. Lite konstigt känns det allt att inte köra till Södertälje imorgon bitti utan bara bort till Lillhagaskolan här i Nykvarn. Efter drygt 40 år i Södertälje blev jag så otroligt fint avtackad med tal, presenter och blommor. Det var sååå känsloomtumlande! Nu ska jag göra allt, för att under 1 1/2 år, öka IKT-kompetensen hos lärarna i Nykvarn. Det blir mitt arv till barnbarnen, som alla fyra är placerade vid skolor, förskolor och dagis i Nykvarn. Efter det blir jag nog IKT-farmor, -mormor på heltid.....!